Songlaget 1969

Øving på Ullaland skule. Daniel Nordheim dirigerer. Bildet er tatt av læraren på skulen Anne Britt. På Facebook skriv Anne Britt om songlaget i kapittel 28: »

28. Songlaget

Det ble uttrykt stor glede over at jeg ville være med i Songlaget. Her var det et fargerikt og godt miljø. Passe blanding av gammel og ung, og tid til både alvor og skjemt. At lærerinna ikke kunne spille orgel og hjelpe til med å trene andrestemmen i koret, ble fort akseptert. Det ble dessuten oppveid av at jeg likte å synge. Jeg hadde en forholdsvis bra sopranstemme den gangen, og jeg hadde vært med i skolekor da jeg bodde i Volda.

Hver onsdag ettermiddag satt jeg på med Asbjørn ned til skulehuset for å øve. Asbjørn var skikkelig sangglad, så han sang alltid høyt i bilen på vei ned. Jeg glemmer nok aldri da tvillingene hans kom til verden. Vi skulle på sangøving, og Asbjørn var i hundre, så å si. At han greide å holde bilen på veien, var bortimot et under. Tankene hans var i Bergen der Maria nettopp hadde født tvillingene. Han var virkelig i en skikkelig lykkerus.

Jeg var så heldig å få treffe igjen Asbjørn siste gangen jeg var i Naustdal. Jeg vil aldri glemme øyeblikket der på trappa til huset hans. «Tenk at du kom igjen!», sa han. Tårene sto i øynene på oss begge. Det var som om alle årene i mellom var visket bort.

År: 1968-70, Fotograf og eiger: Anne Britt Stapelfeldt,  *anst116

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.